Insumarea McClellan | Investitii | Educatie financiara

cauta

Insumarea McClellan

Trimite unui prieten Versiune print

Investitii

Antreprenoriat

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Insumarea McClellan este dedus din oscilatorul McClellan, care asa cum am mentionat in articolul precedent este un simplu indicator de moment al liniei de cresteri si scaderi. Insumarea McClellan reprezinta o adunare continua a valorilor oscilatorului McClellan; de aceea si el poate fi considerat ca fiind un oscilator. Singura diferenta dintre acesti indicatori este ca insumarea McClellan reprezinta un oscilator de moment pe termen lung, care genereaza semnale de cumparare si vanzare mai putin frecvente dar mai precise.

Metoda de Calcul

Formula utilizata pentru calcularea insumarii McClellan este prezentata mai jos impreuna cu un exemplu.

IMt = IMt-1 + Oscilator McClellant (MOt)

unde prima valoare a indicatorului (t=0) este reprezentata de valoarea oscilatorului McClellan.

Calcul Indicator McClellan Summation (exemplu).jpg

Daca ne amintim, in cazul oscilatorului McClellan, in loc de a utiliza valorile nominale ale diferentei dintre numarul de cresteri si scaderi, am calculat procentul actinilor in crestere, cu scopul de a normaliza toate datele istorice. O asemenea ajustare poate fi implementata si in calculul indicatorului McClellan Summation, dar nu este necesara, deoarece acest indicator este folosit in monitorizarea trendurilor de termen lung unde volatilitatea liniei de cresteri si scaderi (AD line) este mai mult sau mai putin constanta.

Interpretare

Din punct de vedere matematic se poate spune ca insumarea McClellan reprezinta integrala oscilatorului McClellan. Valori pozitive ale oscilatorului McClellan sunt asociate cu un trend ascendent al insumarii McClellan si vice versa pentru valorile negative. Exista doua tipuri de semnale pe care acest indicator le poate genera: intersectia indicatorului cu nivelul zero, si divergentele intre graficul indicatorului si cel al indicelui. In primul caz, atunci cand indicatorul trece de la valori negative la valori pozitive, semnalizeaza un trend crescator pentru piata de capital, favorizand taurii. In contrast, valori negative ale indicatorului favorizeaza ursii. In al doilea caz, in mod similar cu oscilatorul McClellan, un analist se poate uita dupa divergente pozitive si negative pentru a anticipa anumite inversari sau stagnari de trend.

Crossovers Pozitive si Negative

Pentru a inregistra o crestere deasupra sau sub pragul zero al insumarii McClellan ar trebui ca oscilatorul McClellan sa fi inregistrat mai multe valori pozitive sau negative consecutive. Acest lucru implica faptul ca semnalele de crossover ale insumarii McClellan vor fi initiate intodeauna cu intarziere.

Sursa: Finmentor


Top Continuare articol

dezvoltat de Web Media Bacau